Adresa: Călăraşi, str. Flacăra nr. 57 – 59|TEL:0242315235| cjpcalarasi@gmail.com

                                                                                                                                                      13743/CRP/13.05.2020                                                                            

 

COMUNICAT

Referitor la reluarea activității cabinetelor de expertiză medicală

 

În contextul în care activitatea Casei Județene de Pensii Călărași se va relua după data de 15 mai 2020 și în situația în care riscul de răspândire a virusului gripal SARS-CoV-19 este încă prezent, cu potențial de afectare a sănătății cetățenilor care se adresează instituției noastre, dar și a personanului propriu, începând cu data expirării stării de urgență, vă rugăm ca, toate solicitările sau documentele adresate înstituției noastre (cu excepția cazurilor de urgență absoluță), să fie transmise în format electronic, prin poșta letrică, prin fax sau telefonic.

Activitatea de expertiză medicală

Începând cu data de 15.05.2020, cabinetele de expertiză medicală a capacității de muncă își reiau activitatea de expertizare a capacității de muncă, în cazul pensionarilor de invaliditate care urmau să fie revizuiți la termen, cu programare stabilită în perioada instituirii stării de urgență. Pentru informații suplimentare, puteți să sunați la numărul de telefon: 0726.760223.

Procedura de lucru este următoarea:

  • Pensionarilor care erau programați la revizuire în perioada stării de urgență și a căror revizuire nu a fost efectuată, li se vor solicita telefonic sau prin notificare scrisă să comunice documentele medicale care au fost emise de la ultima revizuire medicală, precum și programul de recuperare efectuat. În acest caz, documentele vor fi trimise prin poștă sau, acolo unde este posibil, prin mijloace de comunicare electronică, la sediul Casei Județene de Pensii Călărași – str. Flacăra, nr. 57-59.
  • După analizarea acestor documente se va emite decizie medicală asupra capacității de muncă, document care va fi comunicat pe adresa beneficiarului, cu confirmare de primire.
  • În situația în care documentele medicale nu sunt concludente, medicul expert de asigurări sociale va programa pensionarul pentru examinare clinică fără să solicite documente medicale suplimentare.
  • În cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completată, împreună cu documentele medicale vor fi depuse în plic sigilat la casele teritoriale de pensii din raza de domiciliu sau prin poștă. Acolo unde este posibil, prin mijloace de comunicare electronice.
  • Precizăm că toate documentele ce se vor transmite către Casa Județeană de Pensii Călărași, trebuie să fie însoție de cererea tip privind depunerea actelor (revizuire) pentru comisia de expertiză medicală, ce o puteți descărca de aici: http://cjpcalarasi.ro/index.php/informatii-de-interes-public/solicitare-informatii-legislatie/formulare

Reamintim că în perioada stării de urgență și încă 30 de zile după expirarea acesteia, deciziile medicale asupra capacității de muncă au fost menținute, urmând ca plata pensiei de invaliditate sau de urmaș să fie continuată până la data de 1 iulie 2020. Până la începutul lunii iulie 2020, toți pensionarii de invaliditate care aveau termen de revizuire medicală stabilit până la 15.05.2020, vor fi contactați în vederea revizuirii pe baza documentelor existente, fără să fie solicitate documente medicale recente.

Rugăm persoanele interesate de activitatea Casei Județene de Pensii Călărași, să folosească cu încredere pentru informare mijloacele modern de comunicare (poștă electronică – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., site www.cjpcalarasi.ro) sau să sune la numerele de telefon: 0242-314960, 0242-318959, 0242-315235, pentru a evita deplasarea la sediul instituției noastre și, totodată, riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-19.

 

Compartiment Comunicare și Relații Publice                                                                                             13.05.2020


0
Shares

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...