Adresa: Călăraşi, str. Flacăra nr. 57 – 59|TEL:0242315235| cjpcalarasi@gmail.com

 

Asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale reprezinta o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurari sociale, este garantata de stat si cuprinde raporturi specifice prin care se asigura protectia sociala a salariatilor impotriva diminuarii sau pierderii capacitatii de munca si decesului acestora ca urmare a accidentelor de munca si a bolilor profesionale.
Asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale garanteaza un ansamblu de servicii si prestatii in beneficiul persoanelor asigurate, in scopul:

Citește mai mult:Prestări și servicii AMBP

Precizări referitoare la recuperarea indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă (cod 02,03,04) ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2002 republicată

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 103/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale, republicată, indemnizațiile pentru incapacitae temporară de muncă (ca urmare a accidentelor de muncă sau bolilor profesionale), se calculează și se plătesc de către angajatori și se recuperează de la casele teritoriale de pensii, pe baza documentelor justificative, din sumele prevăzute pentru asigurarea la accidente de muncă și boli profesionale în bugetul asigurărilor sociale de stat.

Citește mai mult:Precizări referitoare la recuperarea indemnizației pentru incapacitae temporară de muncă (cod...
0
Shares

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...