Adresa: Călăraşi, str. Flacăra nr. 57 – 59|TEL:0242315235| cjpcalarasi@gmail.com

COMUNICAT

ÎN ATENȚIA BENEFICIARILOR DE PENSIE DE URMAȘ - COPII

          

Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiarii de pensie de urmaș în vârstă de peste 16 ani trebuie să prezinte la începutul fiecărui nou an de studiu (școlar/universitar), adeverință de școlarizare.

Având în vedere prevederile legale susamintite, ca regulă generală, copiii urmași în vârstă de peste 16 ani, au obligația ca până la data de 25 septembrie 2022 să prezinte adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2022 - 2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

În situația în care nu se face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie 2022.

Totodată, întrucât anul universitar începe cu 1 octombrie și, în consecință, studenții urmași, în vârstă de până la 26 ani, sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25 septembrie a dovezii privind continuarea studiilor, într-o primă fază, aceștia au obligația ca până la data menționată (25 septembrie 2022) să transmită/depună la sediul Casei de Pensii Călărași/Oltenița o declarație pe propria răspundere în acest sens (prin poștă/firmă de curierat, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la ghișeul nr. 3 de la parterul instituției).

În cazul nedepunerii declarației pe propria răspundere în sensul continuării studiilor, până la data de 25 septembrie 2022, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

De asemenea, facem precizarea că studenții urmași care au depus declaraţia pe propria răspundere au obligația ca până la data de 25 octombrie a anului în curs să prezinte Casei de Pensii Călărași/Oltenița (prin poștă/firmă de curierat, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la ghișeul nr. 3 de la parterul CJP Călărași/ghișeul unic din cadrul CLP Oltenița), adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2022 -2023, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

În situația neprezentării adeverinței prin care se face dovada continuării studiilor, într-una din formele menţionate până la data de 25 octombrie 2022, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

 Model declaratie copii pensie urmaș

Compartiment Comunicare și Relații Publice                                                                                                                                                 25.08.2022


0
Shares

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...